Obradović: Promenom poslovnika omogućiti razmatranje predloga opozicije u Skupštini 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srpskog poketa Dveri Boško Obradović izjavio je da je potrebna promena Poslovnika o radu Skupštine Srbije kako bi predsedavajući imao obavezu da na dnevni red stavi predloge koji dolaze iz opozicije i pozove ministre da odgovaraju na aktuelna pitanja narodnih poslanika, što do sada nije bio slučaj.

„Vreme je da vlast shvati da i opozicija želi dobro narodu i državi i da naši predlozi treba da dodju na skupštinski dnevni red kao i njihovi iz vlasti. Кao što mi iz opozicije treba da glasamo za dobre zakonske predloge koji dolaze iz redova vlasti, tako i oni iz vlasti treba da glasaju za dobre naše predloge iz opozicije“, rekao je Obradović, prenele su danas Dveri.

On je naveo da će „najveći izazov za budućeg predsednika i sve potpredsednike koji će predsedavati sednicama parlamenta biti da shvate da je bolje da se političke debate vode na skupštinskim sednicama nego na ulici i da dozvole normalno političko delovanje opoziciji u parlamentu“.

„Srbiji je potrebna prava Narodna skupština u kojoj će se voditi politika i debata, gde im je i mesto. Mnogo će zavisiti od budućeg predsednika Narodne skupštine, ali i spremnosti vladajuće većine da prihvati drugačije mišljenje i samo postojanje opozicije“, poručio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari