Obradović: Šarčević da podnese ostavku zbog curenja testova 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da ministar prosvete Mladen Šarčević treba da podnese ostavku zbog odlaganja testa iz matematike za male maturante i tako preuzme odgovornost za „curenje testova“.

„Iako ministar Šarčević tvrdi da je krivica za curenje testova iz matematike ‘negde na terenu’ i tako pokušava da skloni odgovornost za sebe, svaki odgovoran političar u ovoj situaciji bi podneo ostavku i to treba da uradi i Šarčević“, navodi se u saopštenju.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da nije u pitanju bezazlena situacija ili samo jedna obična greška na terenu.

„Test iz matematike je izuzetno stresan i za decu i za profesore i ministarstvo je bilo dužno da obezbedi da sve prodje u najboljem mogućem redu. Zbog ovakvih stvari čitave generacije gube poverenje u prosvetni sistem i u vrednovanje učenja i rada. Kao političar, ali još više kao roditelj očekujem da ministar snosi odgovornost za ovo što se danas desilo“, naveo je Obradović.

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odloženo je preventivno za četvrtak, 20. jun, jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je da je test „provaljen“, ali je naveo da je sistem zatajio negde na terenu, u nekoj školi, uprkos tome što su Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari