"Obradović se nalazi u stanju šoka od dana sukoba Putina i Prigožina": SSP odgovorio na optužbe predsednika Dveri 1foto FoNet Nenad Đorđević

Stranka slobode i pravde odgovorila je poslaniku i predsedniku Dveri Bošku Obradoviću nakon njegovih optužbi da se poslanica SSP-a Marinika Tepić samoproglasila za predsednicu Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima koja su se dogodila 3. i 4. maja.

Iz SSP-a poručuju da je  odlukom Skupštine jasno navedeno da se predsednik Odbora bira iz redova najveće opozicione poslaničke grupe i da to Obradović zna, te da ne shvataju zašto iznosi ovakve, kako kažu, besmislice.

„Odlukom Narodne skupštine o obrazovanju Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica koje su dovele do dva masakra 3. i 4. maja, jasno je navedeno da se predsednik Odbora bira iz redova najveće opozicione poslaničke grupe. Stranka slobode i pravde i najveći opozicioni poslanički klub koji vodi će za tu poziciju predložiti Mariniku Tepić. I to Boško Obradović jako dobro zna. Kao što zna da smo mi srpska opozicija koja želi Srbiju u Evropi. Nismo ni prozapadna, ni proruska, kao što je on“, navodi se u saopštenju SSP.

Oni dodaju da, što se tiče izvestilaca, ta mesta takođe pripadaju najvećim poslaničkim grupama.

„Mi smo svoje mesto izvestioca za Anketni odbor prepustili kolegama iz poslaničke grupe Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd, pošto će nam po skupštinskoj Odluci već pripasti mesto predsednika Anketnog odbora. Smatrali smo da je fer i da i druge opozicione grupe dobiju mogućnost da više govore. I sve ovo gospodin Obradović jako dobro zna i ne shvatamo zašto je izneo sve ove besmislice. Objašnjenje je da je to posledica šoka u kome se nalazi od dana sukoba Putina i Prigožina za nas iz SSP-a nije prihvatljivo“, poručuju iz stranke Dragana Đilasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari