Obradović: Uplašili su se duela 1Boško Obradović Foto: Fonet/Nenad Đorđević/ Arhiva

Lider pokreta Dveri Boško Obradović optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i glavnog urednika televizije Hepi Milomira Marića da su „udbaškim metodama“ pokušali da ga nateraju da odustane od jutrošnjeg duela u studiju, jer su se uplašili kad je on to prihvatio.

Obradović je na konferenciji za novinare objasnio da je u sedište Dveri u sredu uveče, na fiksni telefon, stigao poziv od nekog ko se predstavio da je sa televizije Hepi i preneta je poruka da se hitno javi Mariću i da potvrdi učešće u programu zajedno sa Vučićem.

Novinarima je Obradović pokazao i SMS prepisku sa Marićem, u kojoj mu je u 22:13 časova poslao poruku da „sa zadovoljstvom prihvata“ gostovanje, „iako je nekorektno da poziv dobije ovako kasno“.

Čitava ideja je bila da odbijem poziv i da onda ujutro kažu da nisam hteo da dođem, rekao je Obradović.

Njemu je, posle sat i 45 minuta, u 00:32 časova, stigla poruka Marića sa odgovorom: „Nikakvog poziva nije bilo, nije lepo da se služiš lažima“.

Obradović je potom uzvratio porukom sa pitanjem da li je cilj Marića bio da on odbije poziv, ili ga je Vučić „pritisnuo“ da odustane.

Potom se, dodao je Obradović, oglasio i Informet, koji je na svom sajtu preneo da lider Dveri želi ujutro silom da upadne u studio Televizije Hepi.

Obradović je rekao da se jutros u 08:15 časova sam pojavio na „blindiranim vratima“ televizije Hepi, ali ga je tamo „više desetina pripadnika Vučićevog obezbeđenja“ sprečilo da uđe, pa je ostao ispred.

Jasno je da se Vučić uplašio. A Marić se, po ko zna koji put, poslužio svojim udbaškim metodama, ali se ovoga puta grdno prevario jer smo mi direktnim prenosom dešavanja raskrinkali njeogvu ideju da pokaže da sam se uplašio duela sa Vučićem, naglasio je on.

Obradović je konstatovao da se Vučić uplašio od osam pitanja koja bi mu postavio i da su, kada su shvatili da će prihvatiti duel, u štabu Srpske napredne stranke „starim udbaškim metodama naterali Marića da odustane“.

„Aleksandre Vučiću, kad si tako veliki mangup i politička faca, zašto ne smeš da izađeš na televizijski duel šest meseci“, zapitao je Obradović.

Prema njegovom mišljenju, jutrošnje gostovanje na Hepiju pokazalo je da su Vučić i Marić bili izgubljeni u razgovoru i videla se „neverovatna dekoncentracija“ predsednika Srbije, koji je „izmišljao ljude sa kapuljačama koji su ga čekali ispred“.

Kad vidite face Marića i Vučića biće vam sve jasno, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari