"Odbor nije Centralni komitet, ni Sinod u kome svi članovi subordinantno odgovaraju vrhovnom poglavaru": Siniša Kovačević o zahtevima da pokrene smenu Bakareca iz Odbora za kulturu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

“Ceo život se borim za to da čovek ima pravo na slobodnu reč i misao makar ona bila pogrešna, primitivna, politički destruktivna i udvorička, kao Bakarčeva”, kaže za Danas Siniša Kovačević, predsednik skupštinskog Odbora za kulturu reagujući na seriju objava potpredsednika tog Odbora Nebojše Bakareca na društvenim mrežama u kojima targetira nezavisne medije, ali i na zahtev Demokratske stranke da pokrene proceduru smene svog potpredsednika.

Kovačević kaže da je Bakarčeva intelektualna bravura izgovorena samo sa jednim ciljem.

“Da se dopadne Gazdi. Onom istom koga je, ne tako davno, napadao na jednako primitivan način, nazivajuci ga ludakom sa mesijanskim kompleksom, ako se dobro sećam. Ovo sad je upotreba političkih deterdženata za pranje i Gazde i negaciju svojih, ne tako davnih političkih stavova”, ističe sagovornik Danasa.

Na pitanje da li će pokrenuti postupak za razrešenje Bakareca sa mesta potpredsednika Odbora za kulturu , što od njega traži Demokratska stranka, Kovačević odgovara da Odbor za kulturu i informisanje nije Centralni komitet, ni Sinod u kome svi članovi subordinantno odgovaraju vrhovnom poglavaru.

“Svaki pokušaj smene autora ove paskvile završio bi se tamo odakle je i krenuo. Na skupštinskoj većini one političke opcije kojoj pripada i sam autor, a koja se, gle čuda, prenosi i na sastave svih odbora”, precizira Kovačević.

Dodaje da je to remek delo trebalo jednostavno prećutati.

“ Ne davati ovim rečenicima zla i mržnje na značaju. Tako bi najviše štete naneli obojici kojima ova buka u ovom trenutku najviše odgovara. Dakle i Gazdi i autoru.

Da podsetimo Nebojša Bakarec, poslanik Srpske napredne stranke i potpredsednik skupštinskog Odbora za kulturu i medije, serijom tekstova i foto-montaža objavljenih na društvenim mrežama, a preuzetih od strane medija pod kontrolom SNS, ugrozio je bezbednost novinara nezavisnih medija koji posluju u okviru United grupe. On je foto-montažom spojio suvlasnika United grupe Dragana Šolaka, kosovskog premijera vlade Aljbina Kurtija i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, a novinare je optužio da priželjkuju potoke krvi u Beogradu na Europrajdu.

Nakon tih Bakarčevih objava oglasilo se Nezavisno udruženje novinara koje saopštava da je novim tekstom i fotomontažom objavljenim na društvenim mrežama Bakarec izvršio pritisak i ugrozio bezbednost novinara, a oglasila se i potpredsednica Demokratske stranke i narodna poslanica Tatjana Manojlović koj je pozvala predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Kovačevića da pokrene postupak razrešenja svog zamenika, naprednjaka Nebojše Bakareca.

„Molim predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, uvaženog kolegu Sinišu Kovačevića da pokrene postupak razrešenja svog zamenika, zbog targetiranja novinara i medija, jer je to upravo suprotno onom za šta bi Odbor morao da se zalaže. Bezbednost novinara je jedan od najbitnijih zadataka, pre svega za nadležni Odbor“, napisala je Manojlović na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari