Skupština Republike SrbijeFoto: Radenko Topalović/Danas

Članovi skupštinskog odbora za pravosuđe i državnu upravu u subotu, 11. marta obaviće razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove za izbor članova Visokog saveta sudstva i kandidatima koji ispunjavaju uslove za izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština. Razgovori će prema već utvrđenom rasporedu početi u 9 sati, a završće se u večernjim satima.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu na nedavno održanoj sednici, sačinio je liste kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor članova Visokog saveta sudstva i izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština, na osnovu prijava na Prvi javni konkurs za izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština.

Jedanaest je kandidata za izbor članova Visokog saveta sudstva, a kandidati su Jelena Vučković iz Niša, Dragan Milićević iz Šapca, Čedomir Kokanović iz Beograda, . Žikica Dronjak iz Novog Sada, Nikola Bodiroga iz Beograda, Marina Grbić iz Beograda, Vojkan Simić iz Beograda, Rastko Brajković iz Beograda, Dragutin Radosavljević iz Kragujevca, Branislav Manić iz Beograda i Violeta Denić iz Niša.

Četvoro kandidata ispunjava uslove za člana Visokog saveta tužilaštva i to Miroslav Đorđević iz Beograda, Dušan Purić iz Beograda, Predrag Ćetković iz Novog Sada i Vesna Luković iz Novog Pazara.

Sedmoto kandidata koji su se prijavili na konkursu ispunjavaju uslove i za izbor člana Visokog saveta sudstva i člana Visokog saveta tužilaštva- Vladimir Simić,. Aleksandar Popović, Srđan Stefanović, Nenad Tešić Jelena Glušica , Bojan Petrović i Nataša Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari