Odbornik SNS iz Valjeva prešao u Zdravu Srbiju 1Pritnskrin Jutjub/Maršonlajn

Odbornik u Skupštini grada Valjeva Nebojša Tadić novi je poverenik Zdrave Srbije (ZS) u tom gradu, a prema njegovim rečima, u tu stranku prešao je zbog politika decentralizacije i tradicionalizma.

Tadić je naveo da je ideologija Zdrave Srbije nacionalno demokratska, tradicionalistička i konzervativna, kao i da je to tražio, ali nije našao u Srpskom patriotskom savezu (SPAS) i Srpskoj naprednoj stranci (SNS), čiji je član bio.

„Ta opcija decenijama ne uspeva da se oslobodi od jugoslovenskih komunističkih kadrova i bolesnog sistema koji drži u zarobljeništvu sve zdrave potencijale u Valjevu“, rekao je Tadić, a prenela stranka u današnjem saopštenju.

Kako je dodao, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović već nekoliko mandata upravlja opštinom Čajetina, odnosno Zlatiborom, sa jasnom politikom decentralizacije.

„Namera ZS i Stamatovića da prošire svoje delovanje i uticaj na Kolubarski okrug, kao i spremnost da svoja iskustva odličnog upravljanja lokalnim samoupravama prenesu na Valjevo, ubrzala je moju odluku da pristupim ovoj stranci, jer Valjevo, na žalost, već decenijama nije potpuno u rukama valjevskih institucija i građana“, kazao je Tadić.

On je najavio niz aktivnosti koje imaju za cilj omasovljavanje članstva Zdrave Srbije u sklopu priprema za redovne lokalne i verovatne parlamentarne izbore, a svoje buduće delovanje kao odbornika u Skupštini grada, Tadić je definisao kao opoziciono, uz mogućnost podrške eventualnim predlozima koji bi bili od opšteg značaja za razvoj Valjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari