Stojković (ZS): Obe političke strane zloupotrebljavaju bunu svih građana protiv nasilja 1Foto: Medija centar

Potpredsednica Zdrave Srbije (ZS) Jovana Stojković ocenila je danas da je dobro što je vlast prihvatila sve zahteve roditelja dece iz beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, ali da nije dobro što obe političke strane „zloupotrebljavaju“ bunu svih građana protiv nasilja za svoje „političko bildovanje“.

„Deo zapadne opozicije pravi nekakav ‘miting protiv nasilja’, a predsednik države organizuje ‘kontramiting protiv protiv nasilja'“, navela je Stojković u saopštenju.

Ona je ocenila da je izvor nasilja u činjenici da su mnoga roditeljska prava „predata institucijma koje nisu slobodne“, već rade po „uvezenim zapadnim agendama“.

„Mene plaši ta prisilna institucionalizacija vaspitanja – gde su tu roditelji, gde je porodica, zašto je javni moral danas nepostojeća kategorija. Da li ljudskim pravima treba da nas uče ‘oni koji su istrebili Indijance'“, upitala je Stojković.

Ocenila je da je veći deo zahteva sa građanskih protesta protiv nasilja opravdan, ali da se, posle dva tragična događaja, sve u Srbiji „olako ‘psihijatrizuje'“ i da nije rešenje u tome da „od države napravimo bolnicu, već zdravu atmosferu“.

„Vratimo se sebi, zdravim, porodičnim vrednostima, našim vrednosnim resursima i reperima – živimo naše vrednosti. Dete traži autoritet, model na koji će da se ugleda. To je, najpre, roditelj, a onda to mora da bude učiteljica i nastavnik“, navela je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari