Odluka o pokretanju bagera i huligana potiče sa vrha 1Foto: Medija centar

Nisam heroj. Uradio sam ono što bi svako normalan uradio u situaciji u kojoj bager ide na ljude. Znajući kako funkcioniše mafijaška vlast, možemo da pretpostavimo da je neko sa vrha naredio ili aminovao da se krene bagerom na građane i da ljude udaraju šipkama, kaže za Danas Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS, koji je u subotu u Šapcu pokušao da zaustavi bager koji je krenuo na okupljene ljude u blokadi puta.

Kako je opisao, iza bagera išli su kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali motkama pokušavajući da sklone ljude kako bi naprednjaci, koji su stajali par stotina metara od blokade, prošli i otišli na stranački skup u Beograd.

Kako su izvestili okupljeni građani na barikadama, policija se u jednom trenutku sklonila pa je bager ispred huligana krenuo na građane.

Postavlja se pitanje ko je mogao da donese takvo naređenje i ko je organizovao „proboj“ barikade.

– Oni se nisu sami organizovali i siguran sam da niko na lokalnom nivou nije mogao da donese takvu naredbu znajući za posledice. Tako da je neko iz najvišeg kruga to dozvolio, ako nije nareadio da se to uradi. To možemo da pretpostavimo znajući kako funkcionišu stvari u mafijaškoj državi. Siguran da niko sebi nije dao za pravo da tako nešto organizuje i napravi bez amina vrha stranke – kaže Kostadinović.

On dalje objašnjava da je stao pred bager verujući da bi se vozač bagera zaustavio ukoliko bi ga prepoznao pred bagerom.

– Znam tog čoveka. Živimo u istom gradu, srećemo se gotovo svakodnevo. Verovao sam da će se zaustaviti ako vidi poznato lice. Uradio bih isto u svakom drugom trenutku kao i svako normalan – navodi Kostadinović.

Bager se nije zaustavio sve dok se jedan momak, heroj protesta na društvenim mrežama, nije popeo i fizički zaustavio one na i u bageru.

Vožač bagera bio je, kako je već utvrđeno, Nebojša Stojićević Jarin, lokalni naprednjak, za kojeg Kostadinović kaže da neformalno donosi odluke u preduzeću „Infrastruktura“.

On nije priveden kao ni oni koji su iza bagera sa maskama na licu motkama udarali građane, iako fotografije i snimci na drištvenim mrežama postoje.

Prema Kostadinovićevim rečima, protesti neće prestati dok se pravda ne zadovolji.

– Solidarišemo se sa svima koji su povređeni i uhašpeni na tom protestu. Insistiramo da ljudi koji su pokušali da pregaze bagerom i tuku ljude palicama i čekićima budu privedeni. Zahtevamo odgovornost nadležnih koji su dopustuli da se tako nešto dogodi i nećemo prestati sa protestima dok se pravda ne zadovolji – zaključuje Kostadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari