Održane konstitutivne sednice Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke 1Foto: Info servis doma kutlure Babušnica

Pored Pirota, održane su i konstitutivne sednice u još tri opštine Pirotskog okruga- Dimitrovgradu , Babušnici i Beloj Palanci.

Novi sazivi lokalnih parlamenata birali su predsednike opština i opštinskih skupština.

Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta Dimitrovgrada za predsednika opštine ponovo je izabran Vladica Dimitrov, sa liste ,,Aleksandar Vučić- Za našu decu“.

Funkciju zamenika predsednika opštine u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljaće Zoran Gerov (SPS).

Za predsednika Skupštine izabran je Zoran Djurov, sa liste ,Aleksandar Vučić- Za našu decu“.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Babušnica za predsednicu opštine izbrana je Ivana Stojičić, sa izborne liste ,,Aleksandar Vučić -Za našu decu“.

Za zamenicu predsednice opštine izabrana je Kristina Jovanović a za predsednika Skupštine opštine Babušnica izabran je Dalibor Jocić, oboje sa liste ,,Aleksandar Vučić-Za našu decu“.

Na sednici su izabrani i članovi Opštinskog veća.

Juče je održana konstitutivna sednica SO Bela Palanka na kojoj su, posle izveštaja verifikacionog odbora potvrđeni mandati svih 29 odbornika.

Na konstitutivnoj sednici usvojen je poslovnik o radu Skupštine, a većinom glasova za predsednika SO Bela Palanka izabran je Aleksandar Pejčić, za zamenika predsednika skupštine Goran Igić, a za sekretara skupštine Slađana Dinić.

Posle konstitutivne sednice održana je i prva sednica SO Bela Palanka na kojoj je za predsednika opštine Bela Palanka izabran Goran Miljković.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Miroslav Marinković. Na sednici skupštine izabrano je i petočlano Opštinsko veće. Skupštinsku većinu u Beloj Palanci ima SNS sa 24 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari