Oglasio se i Patrijarh Porfirije povodom ranjavanja dečaka i mladića srpske nacionalnosti u Štrpcu 1Foto: BETAPHOTO/SPC/Milorad Vidović

Patrijarh srpski Porfirije oglasio se povodom ranjavanja dečaka i mladića iz Štrpca rekavši da „su molitve i ljubav Bogomladenca Hrista i sva naša ljudska briga i pažnja ovog Božića je sa vama, draga moja deco iz Štrpca“.

„Večeras nad vama stoje vaše majke i očevi, kao i Bogomajka koja je rodila Spasitelja sviju nas. Dragi Stefane i Miloše, večeras se za vas mole deca Кosova i Metohije koja su u proteklom periodu postradala na pravdi Boga, od Livadica do Goraždevca i malog Dimitrija Popovića u Gračanici“, navodi se u objavi patrijarha na Instagramu.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve dodaje da se molimo da zlo ne pomuti vašu radost, igru i veru kojom ćete u budućnosti donositi badnjake za blagoslov i sreću vašim domovima i vašem Štrpcu.

„Želim vam brz oporavak i srećne praznike .Mir Božiji – Hristos se rodi“, poručio je patrijarh Porfirije.

Nakon što su S. S. (11) i M. S. (21) ranjeni danas u Gotovuši kod Štrpca, na Kosovu i Metohiji, kada je, po saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, koja je i otkrila njihove inicijale, na njih pucao Albanac iz vozila u pokretu, lokalni Srbi su blokirali put u znak protesta, tražeći da napadači budu uhvaćeni. Informaciju da je pucano iz vozila u pokretu, potvrdila je i Kosovska policija.

Kosovska policija privela je potencijalnog napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari