"Ogovaranje Tepić i Mihajlović nebitno, sa bivšom ministarkom nema dogovora": Može li Zorana Mihajlović biti svedok saradnik? 1

Nakon što se nije našla u novoj Vladi Srbije spekuliše se o daljem političkom angažmanu Zorane Mihajlović, a poslanica SSP-a Marinika Tepić za Novu je prokomentarisala da bi ova bivša ministarka eventualno mogla biti svedok saradnik, ili čak optuženi jer je njen potpis, kako kaže, na mnogim štetnim ugovorima. Našim sagovornicima se sa Tepić mahom ne slažu.

Poslanik Ne davimo Beograda Radomir Lazović smatra da iako, kako kaže, Zorana Mihajlović ima dosta informacija o „zlodelima režima“, predlog mu ne zvuči ubedljivo.

– Šteta koju je i sama napravila je ogromna, podsetiću vas samo na jedan primer, ona je potpisnica ugovora o Beogradu na vodi. Takođe ne bih voleo da sad odjednom zvuči kao da je ona neka kredibilna alternativa Vučiću i neka nova opozicija iznikla iz kritike SNSa i ne treba joj davati priliku za tako nešto, navodi Lazović.

Zorana Mihajlović je „samo jedan od šrafova koji mora da odgovara“, kaže poslanik i predsednik udruženja „Novo lice Srbije“ Miloš Parandilović.

– To se pak može očekivati tek kad poredak padne. Ne režim, nego poredak koji ovde suvereno vlada od 1944 godine. Vlasti se menjaju, ali povlašćena kasta se bogati dok uništava državu i ovaj narod. Ovde neko mora da odgovara, da sve bude oduzeto ako se ustanovi da je nameštao tendere i otimao novac od ovog naroda, navodi Parandilović.

Dodaje da „neko mora da plati cenu“ i poručuje da životom garantuje da se u Srbiji niko ne bi otimao za vlast da živi samo od plate.

– Ovo je postala država kombinacija i tendera. Taj Gordijev čvor mora da se preseče. Ovde je na delu kontinuitet od skoro 80 godina gde se privilegije nasleđuju, a pljačka državnog budžeta podrazumeva. Kad padne poredak i napravimo ozbiljnu državu, neće presudno biti ko ke na vlasti. Dok ovo traje, imena su nebitna, uvek će se naći neko da nas pljačka dok mi nemoćno gledamo, kaže Parandilović.

Nemanja Šarović, predsednik udruženja Pokret Ljubav Vera Nada, poručuje da nema mesta za postizanje bilo kakvih dogovora sa Zoranom Mihajlović.

– Njoj nije mesto u opoziciji nego u zatvoru. Ona je godinama bila na čelu ministarstva koje je odgovorno za slom elektroenergetskog sistema i milijarde evra štete zbog svakodnevnog uvoza struje. Međutim, kao američki agent u prethodnim vladama abolirana je od odgovornosti dok god je Kristofer Hil predsednik Srbije. Umesto Zorane koja je privremeno na klupi za rezerve, selektor Hil je u vatru gurnuo Dubravku koja će, uveren sam, brzo pomutiti slavu svoje prethodnice i ostati upamćena kao mnogo pogubnija ministarka, navodi Šarović.

A iz udruženja „Marš sa Drine“ koje se protivi rudarenju litijuma u Srbiji poručuje da su međusobna ogovaranja Tepić i Mihajlović nebitna.

– Njihova međusobna ogovaranja su nebitna, bitno je da zaustavimo litijum. Mi se ne igramo rekla kazala, mi se borimo protiv izumiranja države, navodi Milica Damnjanović Zantvort.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari