Olenik: Uslovi jesu loši, ali ne toliko da se bojkotuju izbori 1Foto: Medija Centar

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik ocenio je u Novom danu da „uslovi jesu loši, ali ne toliko da se ide u bojkot izbora“.

Govoreći za N1 o međustranačkom dijalogu, uz posredovanje Evropskog parlamenta, Olenik je rekao da je „izlazak na izbore jedini način da se sprovede to što je dogovoreno“.

„Ako ostanete kod kuće i ne učestvujete u izboru, džabe ste dogovarali, tražili i objašnjavali kolegama iz Evrope. Apelujem na sve, pogotovo na one koji zagovaraju bojkot, da izađu na izbore i da opozicija bude u dve kolone – konzervativnija, oko Saveza za Srbiju, i proevropska, građanska – da u te dve kolone iskoristimo sve ono što je dogovoreno ili što se dogovara“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, suština su mediji odnosno prisustvo opozicije u medijima koji pokrivaju celu teritoriju Srbije.

Olenik ocenjuje da smo „u izboru između dva zla“.

„Bojkot će samo da produbi lošu situaciju, bez ikakvog rešenja. Ako bojkot postane politika, onda smo u problemu“, navodi Olenik i smatra da je pogrešno to što je deo opozicije „proglasio bojkot sedam, osam meseci pre izbora“.

Odgovarajući na pitanje o tumačenju da ko izađe na izbore nije prava opozicija i da time samo daje legitimitet vlasti Aleksandra Vučića, Olenik je rekao da se to ko je opozicija vidi u Skupštini Srbije, na primer tokom glasanja o budžetu.

„Oni uzimaju za pravo da odlučuju ko je opozicija jer im se nečija politika ne sviđa, jer neko neće da pristane na ucenu da svi moramo da mislimo kao jedan“, rekao je on.

Olenik je, ipak, ostavio mogućnost da se, ako se izborni uslovi pogoršaju, promeni odluka o izlasku na izbore.

„Ali, čak i ovih 40 odsto dogovrenih poboljšanja, ako budu primenjeni, aposlutno veću težinu imaju razlozi da se izađe na izbore“, zaključio je Olenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari