Omladina DS-a isključuje se iz aktivnosti Saveza za Srbiju 1Omladina DS Foto: FoNet/TV FoNet (arhivska fotografija)

Omladina Demokratske stranke (DS) saopštila je danas da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li taj Savez podržava „radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića“.

Obradović je, kako su naveli, „napadom na sve demokrate i profesora Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv režima Aleksandra Vučića“.

Omladina DS, kako je navela u saopštenju, odluku o isključenju donela je uprkos „svim naporima, apelima i zahtevima upućenim Savezu za Srbiju i predsedniku Demokratske stranke da se ta situacija reši“.

U saopštenju Demokratske omladine navodi se i da su oni u više navrata osudili postupke Dveri kao organizacije koja „kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju“.

Omladina DS-a navodi i da unutar Demokratske stranke „nije bilo niti će biti podobnih i nepodobnih kako Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe“.

„Mi kao mlade demokrate ćemo se i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što gospodina Obradovića po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove Srpske napredne stranke ili čak Srpske radikalne stranke, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju svojim neistomišljenicima“, piše u saopštenju.

Kako smatra Omladina DS-a, Demokratska stranka bi trebalo da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.