Opozicija koja je bojkotovala izbore traži ostavku gradonačelnice Niša 1Dragana Sotirovski: Foto FoNet/ Kostadin Kamenov

Predstavnici niških odbora Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde zatražili su da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podnese ostavku zbog, kako su kazali, „ nesposobnosti, nekompetentnosti i bahatosti“.

Nakon konferencije za novinare ispred Gradske kuće, u kojoj je sedište kabineta, oni su ostavili simbolične poklone- zidarski metar, mistriju i libelu, u znak protesta što su radovi na Trgu Kralja Milana i Tvrđavskom mostu ušli u treću godinu i još im se ne nazire kraj.

Predsednica Gradske organizacije Dveri Tamara Milenković Kerković podsetila je da opozicione stranke u Nišu koje su bojkotovale poslednje izbore od gradonačelnice Niša još nisu dobile odgovor na pitanje zbog čega se od građana skriva ugovor o rekonstrukciji trga i mosta, koliko je novca do sada potrošeno i da li bankarske garancije zaista iznose samo 50 miliona dinara, dok je vrednost radova na trgu 252 miliona.

– Ovaj tužni Trg i još tužniji most samo je simbolična slika načina na koji ova vlast i gradonačelnica upravljaju Gradom. Ovako razvaljen Niš nije bio ni kada su ga rušili Huni i Varvari- rekla je ona.

Predsednica GO SSP Jelena Milošević rekla je da je aktuelna vlast „uništila i unizila sve čega se dotakla“, pa je Niš postao grad u kojem građani drže džakove s peskom pred kapijom jer svaki jači pljusak uzrokuje poplave, svečano se puštaju u rad pokretne stepenice ili se najavljuje rekonstrukcija javnog toaleta od 50.000 evra.

– Niš je nekada imao aerodrom, a sada ima samo dugove za njega. Nekada je bio grad meraka, a sada je grad medijskog mraka, na čijem je čelu nekadašnja novinarka koja je brutalno podelila medije na podobne i nepodobne- kazala je ona.

Đorđe Stanković, predsednik GO Narodne stranke je precizIrao da se Tvrđavski most rekonstruiše 721 dan, ali da je to samo jedan od sve brojnijih problema, među kojima je ovih dana i nedostatak vode, bez koje su neka naselja i po nedelju dana.

Predstavnici ove četiri stranke koje su bojkotovale poslednje izbore ponovili su da Sotirovski “i nije gradonačelnica Niša jer je Nišlije nisu birale, već je namesnica koja je postavljena iz Beograda”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari