Opozicija o Vučićevom planu za budućnost: Doveo nas je na ivicu ambisa i sad nam obećava skok 1Foto: Print screen Pink

Doveo nas je na ivicu ambisa i sad nam obećava skok. Količina izmišljenih obećanja u korelaciji sa veličinom izborne krađe. Kad je Milošević prodao Krajinu 1995. pokrenuo kamapnju „Srbija 2000-korak u novi vek“. Vučićev plan za budućnost Srbije kao da je pisao Željko Mitrović, a njime nas zadužuje više nego svi njegovi prethodnici zajedno, od Karađorđevićado Tadića.

To su neke su od reakcija opozicije na večerašnji plan „Srbija 2027 – skok u budućnost“ koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predstavnici opozicije reagovali su uglavnom objavama na društvenoj mreži Iks, dok su se neki oglasili stranačkim saopštenjima.

Tako je Zoran Lutovac, lider DS, napisao: „Doveo nas je na ivicu ambisa i sad nam obećava skok! Večerašnjim obraćanjem Vučić je obrazložio da je pokrao izbore za dobrobit svih građana! Krađa izbora je investicija u bolju budućnost“.

Dok je kopredsdnica Zajedno Biljana Stojković istakla da je „količina izmišljenih obećanja u korelaciji sa veličinom izborne krađe“. Ona je Vučića nazvala besramnim čovekom.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, navodi u saopštenju da je Vučić  duže od dva sata najavljivao nova zaduženja zemlje od ukupno 17,8 milijardi evra, što je za 2,5 milijarde evra više nego što su Srbiju zadužili svi njegovi prethodnici zajedno, od Karađorđevića i Obrenovića, preko Tita i Miloševića, do Koštunice i Tadića.

„Za 11 godina vlasti već su zadužili zemlju za 21 milijardu evra i nisu ni dinar uštedeli ili zaradili, pa će se bukvalno svaki najavljeni projekat finansirati iz novog zaduženja. Tako smo se u poslednja četiri meseca zadužili 110 milijardi dinara izdavanjem EXPO obveznica sa kamatom od 7 odsto, a već je predviđeno da se za Nacionalni stadion zadužimo 550 miliona evra, za Centar za specijalizovane izložbe EXPO 2027 još 450 miliona evra, za BIO4 kampus 265 miliona evra, za kliničke centre i Tiršovu 2 još 210 milina evra…a u Kini su nedavno ugovorili zaduživanje od 4 milijarde evra za brzu saobraćajnicu Sombor – Kikinda i autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad“, navodi Nikezić.

Kako dodaje, tako je za svaki pojedinačni projekat, jer Srbija za njih danas nema para.

„I zato ćemo do 2027. zaista imati „skok“, ali ne razvojni, već skok javnog duga na preko 60 milijardi evra, čime će ova neodgovorna vlast zemlju dovesti do bankrota i dužničkog ropstva“, upozorava Nikezić.

A poslanik DS Srđan Milivojević podseća da je „kad je Milošević prodao Krajinu 1995. pokrenuo kamapnju „Srbija 2000-korak u novi vek“.

„Vidim da Vučić posle kompletiranja izdaje Kosova i Metohije ima kampanju Skok u 2027. Sa sve Jovanjicom, Banjskom, krađom izbora, političkim ubistvima i najvećom inflacijom u Evropi“, napisao je on na Iksu.

Predsednik Narodnog pkreta Srbije Miroslav Aleskić napisao je: „Nova predstava u Srbiji “Skok u budućnost 2027”.  U glavnoj ulozi vrhovni šibicar Aleksandar Vučić  koji svojom veštom manipulacijom pokušava da ubedi narod da zaboravi na kradju izbora, raspad države i predaju KiM, a da prihvati kopanje litijuma l podrži novu pljačku kroz Expo“.

Lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, saopštio je da je Vučićev plan za budućnost Srbije kao da je pisao Željko Mitrović.

„Sve što smo od Vučića čuli kao plan za direktni skok Srbije iz 2024. u 2027. a onda i u svetlu budućnost neodoljivo podseća na ono što već godinama unazad radi Željko Mitrović. Pa tako planirani EXPO kompleks u Surčinu i po formi i po suštini liči na studio Pinka u Šimanovcima u kojem se snimaju rijaliti programi. Takođe, plan tehnološkog razvoja je identičan eksperimentima koje Žeks već godinama izvodi u okviru svoje PR-DC“, naveo je Parović.

Kako je dodao, svakome ko ima iole zdravog razuma jasno je da Vučićev plan za budućnost ima za cilj maskiranje užasne sadašnjosti, uz stvaranje mogućnosti za dodatnu pljačku Srbije.

„Otuda i ne bi bilo čudno da je „ekspertski tim Pinka“ na čelu sa Mitrovićem idejni tvorac „srpskog skoka u budućnost“. Oni evo već skoro trideset godina pomažu raznim vlastima da se narod drži u stanju masovne hipnoze“, zaključio je Parović.

Plan predviđa šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, integralni razvoj i Ekspo 2027. Vučić je poručio da je vrlo ambiciozan i da ono što je do sada postignuto nije ni blizu onome što se planira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari