Opozicija podseća Vučića na obećanje koje im je javno dao 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Stranke opozicije koje su i u parlamentu i dopisom predsedniku Srbije zatražile vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine odgovorile su Aleksandru Vučiću na navode da im je zahtev nepismen i da će nekih izbora možda biti do 2. marta 2024.

U saopštenju parlamentarnih stranaka opozicije koje su i tehnički organizatori protesta Srbija protiv nasilja se kaže.

„Razumemo strah i paniku koji su obuzeli Aleksandra Vučića posle dobijanja zahteva od organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” za momentalnim raspisivanjem izbora, s obzirom da je obećao da će izbore raspisati odmah čim takav zahtev dobije. Podsećamo ga na ono što govori još od 2. jula ove 2023. godine da “Ako neko od organizatora protesta Srbija protiv nasilja kaže da želi izbore, tog dana će ih imati”.

Opozicija podseća Vučića na obećanje koje im je javno dao 2
foto: DS

Uvažavajući činjenicu da Aleksandar Vučić možda ne razume zahteve građana, shvatajući šta za njega predstavlja gubitak vlasti, naglašavamo da smo raspisivanje i održavanje poštenih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine istakli i prilikom nedavne opstrukcije sednice Narodne skupštine.

Ako je neophodno da dodatno razume naše zahteve, spremni smo da mu ih ponavljamo svakog dana sve dok ne skupi hrabrost i uradi ono što se od njega i zahteva, ne nalazeći besmislene izgovore za odugovlačenje odluke o raspisvanju i održavanju vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja godine“, navodi se u saopštenju iza koga stoje Pravac Evropa (SSP, PSG, PzP, Sloga) DS, Moramo Zajedno, Ekološki ustanak, Zeleno levi front (Ne davimo Beograd) i Narodni pokret – Novo lice Srbije (Miroslav Aleksić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari