Proevropska opozicija danas predaje zahtev za raspisivanje vanrednih izbora 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Proevropska opozicija koja tehnički organizuje građanske proteste „Srbija protiv nasilja“ danas će u Predsedništvu Srbije predati zahtev kojim se od predsednika Aleksandra Vučića traži raspisivanje vanrednih parlamentaranih i beogradskih izbora.

Demokratska stranka (DS) je sinoć saopštila da će organizatori protesta u 12.00 u Predsedništvu Srbije predati zahtev za raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora.

U saopštenju piše da će zatim biti održana konferencija za novinare ispred Predsedništva Srbije.

Kao organizatori protesta navedeni su DS, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Zajedno – Moramo, i poslanički klubovi „Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije“ i „Pravac Evropa“.

Poslaničku grupu „Pravac Evropa“ čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i sindikat Sloga.

Protesti „Srbija protiv nasilja“, prvo u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Vučić je 8. septembra kazao da će konačnu odluku o zahtevu opozicije da budu raspisani izbori na svim nivoima doneti nakon što prođu predstojeći razgovori o Kosovu i pošto bude održana sednica Generalne skupštine UN.

On je rekao da je o tome imao određene razgovore sa predstavnicima vladajuće koalicije i da je video da kod njih postoji raspoloženje da se „izađe u susret zahtevima predstavnika bivšeg režima“.

Vučić će, kako je najavio njegov kabinet, danas službeno boraviti u Severnoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari