Opoziciona Vlaška stranka "Most" u Boru ušla u vlast sa SNS-om 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Kandidat za gradonačelnika Bora Vlaške stranke „Most“ na izborima održanim 3. aprila Milivoje Janošević, saopštio je danas da će ta stranka deliti vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Na taj način će, uz Socijalističku partiju Srbije (SPS), biti postignuta stabilna skupštinska većina sa 24 od 35 odbornika.

Kako je rekao Janošević, dogovorom „Mosta“ i vrha SNS-a iz Beograda, toj stranci pripalo je mesto zamenika gradonačelnika na kojem će biti on.

„Most“ će dobiti i mesto potpredsednika Skupštine grada Bora za šta je viđen profesor Ivan Vučković, a pripašće im i jedno mesto u gradskom veću.

„Pregovarali smo sa vrhom SNS-a, a sa SPS ne, niti ćemo“, rekao je Janošević, koji očekuje da će u utorak biti potpisati sporazum o zajedničkom delovanju.

Janošević, koji je u prethodnom skupštinskom sazivu bio opozicionar i kritikovao vlast koju su činili SNS i SPS, rekao je da je svestan da je „Most“ prihvatio „vruć krompir“, da je na njima odgovornost ogromna, ali da neće biti, kako je rekao „slepi poslušnici vlasti“, već će ukazivati na sve nedozvoljene radnje.

„Novim odborničkim klubom niko neće moći manipulisati“, rekao je on.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora zakazana je za 18. maj, a vlast će, nakon izbora održanih 3. aprila, po svemu sudeći činiti SNS sa 15 odbornika, pet odbornika Most-Poks i četiri odbornika SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari