Organizatori protesta u Kragujevcu ne odustaju od zahteva da gradonačelnik podnese ostavku 1Foto: Twitter / Suzana Djordjevic

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu potvrdili su agenciji Beta da ne odustaju od zahteva da gradonačelnik Radomir Nikolić podnese ostavku i pored toga što je delimično ispunjen zahtev koji su ranije postavili u vezi sa formiranjem Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF).

Oni su na Fejsbuku naveli da je grad Kragujevac raspisao Javni konkurs za članove LAF-a 25. marta na zvaničnom sajtu grada, ali i ocenili da to „nažalost, ne može biti povod za zadovoljstvo, već za ozbiljnu sumnju u nameru gradske vlasti da na otvoren i odgovoran način sprovede postupak formiranja tela koje će gradjanima omogućiti da kontrolišu kako se troši njihov novac“.

Navodi se i da u vezi sa objavom poziva za dostavljanje predloga kandidata za članstvo u LAF-u, Gradska uprava „nije učinila ništa da o tome informiše javnost i da gradjane zainteresuje i uključi u taj proces“.

„Javni konkurs za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma nije vest ni za Radio-televiziju Kragujevac, jedini medij u gradu koji se finansira budžetskim novcem i kojoj bi javni, a ne interes vlasti, morao da bude na prvom mestu“, navodi se u objavi organizatora protesta.

Organizacioni odbor je poručio gradonačelniku Kragujevca da „to što je prvi konkurs (objavljen u septembru) propao jer nije dostavljen nijedan predlog, ne može biti odgovornost gradjana koje on proziva“.

„To je upravo ogledalo njegovog i rada Gradske uprave, odnosno njihove nesposobnosti da sa zajednicom uspostave kontakt i uključe je u proces donošenja odluka. Zato pozivamo Kragujevčane da u što većem broju dostavljaju predloge za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma, koji treba da omogući učešće gradjana u nadzoru nad radom gradske vlasti i trošenju javnog novca“, stoji u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari