Vladimir Orlićfoto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić učestvovao je u Briselu na Četvrtoj Inicijativi za međuparlamentarnu saradnju: Zapadni Balkan ka zajedničkoj budućnosti, koja tradicionalno okuplja brojne učesnike iz redova Evropske narodne partije

Orlić je rekao da je Beograd, uprkos aktuelnim geopolitičkim izazovima, uspeo da sačuva kontinuitet snabdevanja energentima i da je ostao zainteresovan za diversifikaciju izvora snabdevanja, dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu, ali i u brži i efikasniji razvoj kapaciteta zasnovanih na obnovljivim izvorima snabdevanja.

Skupština je saopštila da je njen predsednik u Briselu rekao da Srbija ;uz podršku EU, realizuje važne projekte energetskog povezivanja, čime obezbeđuje još stabilnije i sigurnije snabdevanje, kako za svoje građane, tako i za privredu. „Srbija je prethodnih godina postala motor razvoja čitavog regiona, u ovoj godini očekujemo čak 4,5 milijardi stranih investicija. Snažan razvoj i jačanje privrede nastavićemo i u budućnosti““, poručio je Orlić koji je na marginama Inicijative razgovarao sa ;članovima Evropskog parlamenta, regionalnim i evropskim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari