Orlić: Srbija ponosna na odnose sa Kinom 1Foto: Skupština Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas, u razgovoru sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Li Hongdžongom, da je Srbija ponosna na izvanredne odnose, snažnu saradnju i izuzetne rezultate koje ostvaruje sa Kinom.

On je istakao da brojni značajni projekti, podrška u najtežim trenucima i zajednički rad u raznim oblastima potvrđuju da naše dve zemlje gaje čelično prijateljstvo, utemeljeno na bliskim odnosima dvojice lidera – Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, navodi se u saopštenju.

Orlić je Hongdžongu preneo zahvalnost zbog čvrste i principijelne pozicije Kine kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i naglasio da Kina, takođe, ima punu podršku Srbije po pitanju poštovanja principa „Jedne Kine“.

Hongdžong je izrazio zahvalnost na podršci predsedniku Srbije, premijerki i predsedniku Skupštine, koji su omogućili da zajednički projekti dve države uspešno napreduju i postižu odlične rezultate.

On je naglasio značaj intenziviranja razmene iskustava i dobre prakse između zakonodavnih institucija, kako bi se obezbedilo još bolje okruženje za saradnju i pružila zakonodavna osnova za razvoj projekta od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari