Orlić: Srbija sarađuje i sa istokom i sa zapadom i nabavlja oružje svuda, bez skrivanja 1Foto: Beta/Milan Obradović

Bivši predsednik skupštine i funkcioner Srpslke napredna stranke (SNS) Vladimir Orlić rekao je da Srbija sarađuje i sa zapadom i da nabavlja oružje i od jednih i od drugih.

On je dodao da naša zemlja to radi javno i ništa ne krije niti bilo šta radi „ispod žita“.

„Mi ne krijemo da vodimo samostalnu i suverenu politiku i da nabavljamo oružje i sa istoka i sa zapada. Ali zbog njihovih međusobnih odnosa neki hoće da nam prodaju, a neki neće i zbog toga pojedini zapadni mediji pišu negativno o tome što oružje nabavljamo i iz Rusije“, rekao je Orlić gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink.

On je istakao da oružje koje je naša zemlja nabavila čini razliku između onoga što je Srbija bila i što je danas.

Orlić je rekao i da ne zna da li pisanje pojedinih zapadnih medija kako nabavljamo oružje od Rusije može da nam napravi problem, ali da zna da „ako nemaš svoju nezavisnu i suverenu politiku, onda nećeš biti dobar niučem drugom, nu u ekonomiji, investicvijama, socijalnoj i svakoj drugoj politici“.

Orlić se osvrnuo i na nedavno spaljivanje lutke predsednika Vučića u na festivalu u Hrvatskoj ocenjujući da to pokazuje koliko su naši susedi opsednuti Srbijom i predsednikom Vučićem i koliko su puni mržnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari