Oslobođenje: Gubitkom KiM, Srbija bi ugrozila svoju egzistenciju i spoljnopolitičku poziciju 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević i poslanik Jedinstvene Rusije u Ruskoj državnoj dumi Anatolij Кarpov zaključili su da bi gubitkom Кosova i Metohije Srbija „ugrozila svoju egzistenciju, ali i spoljnopolitičku poziciju“.

Kaprov je istakao značaj Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i podrške koju Rusija pruža Srbiji po tom pitanju, saopštio je danas Pokret Oslobođenje.

„Složili smo se da je Кosovo suština srpskog identiteta i da ne smemo da dopustimo da ga izgubimo“ saopštio je Đorđević nakon sastanka u Moskvi.

Prošle nedelje je potpisan sporazum o saradnji između Fonda mira, koji je osnovao Anatolij Кarpov i Skupštine naroda Evroazije u kojoj je zamenik generalnog sekretara Mlađan Đorđević.

Đorđević i Кarpov – koji je višestruki prvak sveta u šahu, odigrali su partiju šaha, nakon čega je Kaprov potpisao tablu koja će biti prodata na humanitarnoj aukciji u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari