Osnovan Odbor za rad SSP, predvodi ga Željko Veselinović 1Foto: SSP

Odbor za rad i radne odnose u okviru Stranke slobode i pravde (SSP) osnovan je danas, a na njegovom čelu biće lider Udruženih sindikata Srbije – Sloga Željko Veselinović, saopšteno je iz SSP.

Odbor će voditi lider Udruženih sindikata Srbije Sloga, Željko Veselinović, a u njemu će raditi predstavnici sindikata, organizacija civilnog društva i nestranačke ličnosti.

Primarni cilj Odbora je, kako se navodi u saopštenju, da se posveti radu na suštinskim, a ne kozmetičkim izmenama radnog zakonodavstva, čime bi se popravio položaj radnika i uslovi rada u Srbiji, kako bi zajednički stvorili pravedniji sistem u kojem se radnici tretiraju kao ravnopravni članovi društva, a ne kao potrošni materijal u rukama nesavesnih poslodavaca.

„Stranka slobode i pravde zajedno sa svojim koalicionim partnerima nastavlja da radi na promociji novog Zakona o radu, čiji je predlog predat u skupštinsku proceduru na razmatranje, a koji je usklađen sa svim evropskim normama i poveljama i na kome su radili stručnjaci za radno-pravne odnose u Srbiji. Kao stranka koja se zalaže za socijalnu pravdu i jednakost, verujemo da su prava radnika osnovni stub razvoja Srbije. Pozivamo sve ljude u Srbiji da podrže rad Odbora, jer istinski verujemo da će njegovo osnivanje biti ključno u generalnom unapređenju položaja radnika u Srbiji“, ističe se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari