Otvorena kancelarija Zeleno-levog fronta u Užicu 1

Kancelarija Zeleno-levog fronta otvorena je u Užicu, u okviru, kako je saopšteno, prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u tu političku partiju.

Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba, kazao je da je Ne davimo Beograd „odavno prerastao lokalni karakter i da, nakon osam godina političkog delovanja u Beogradu, želi da usmeri svoju autentičnu borbu na oslobađanje svih gradova Srbije“.

„Pod sloganom „Ne damo Srbiju“, poručujemo da će se Zeleno-levi front boriti za to da u svakom gradu možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi“, istakao je Kozma.

Jovanka Lučić, predstavnica užičkog inicijativnog odbora Zeleno-levog fronta je navela da je Užice među prvima gradovima u Srbiji u kome se osniva odbor te stranke.

„Naš grad je na ivici ekološke katastrofe i, osim aerozagađenja, upitni su kvalitet vode i zemljišta. Predstavnici vlasti zanemaruju goruće probleme grada i bave se menjanjem urbanog identiteta, uništavajući simbole grada, daleko starije od njih samih. Politika za koju se zalažemo, neophodna je kako bi se osetio boljitak u svakodnevnom životu”, poručila je Lučić

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd Stefan Tasić je objasnio da je otvaraje kancelarije u Užicu „još jedan korak ka izgradnji nove zeleno-leve političke snage u Zapadnoj Srbiji i na nacionalnom nivou“.

On je dodao da je u planu da se tokom narednih mesec dana potpišu ugovori o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, kao i da se otvore kancelarije odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Somboru i drugim gradovima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari