Pacoli: Demarkacija sa CG sada nemoguća 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je danas da je ratifikacija sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom sada nemoguća u kosovskom parlamentu, dok je crnogorkski šef diplomatije Srđan Darmanović ponovio da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa Kosovom završena stvar, prenosi RTCG.

Pacoli je crnogorsku stranu zamolio za razumevanje jer je, kako je rekao, sastav kosovskog parlamenta komplikovan.

„Mi smo svesni da je potpisan jedan sporazum, mi smo svesni da je sporazum tu, ali bih vas zamolili da imate u obzir da imamo poteškoće, da je sastav našeg parlamenta dosta težak i da je ratifikacija danas nemoguća“, rekao je Pacoli.

Darmanović je izjavio da Crna Gora nema ništa novo da doda.

„Ja sam u razgovoru izrazio uverenje da će kosovske institucije doneti odluku o ratifikaciji“, rekao je Darmanović, navodeći da je demarkacija za Crnu Goru stvar koja je završena.

Dodao je i da Crna Gora ima strpljenja i razumevanja za situaciju na Kosovu.

Pacoli u Briselu

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli će u četvrtak i petak boraviti u Briselu, gde će razgovarati sa komesarom za proširenje Evropske unije Johanesom Hanom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, navode danas prištinski mediji. Najavljeno je da će teme razgovora biti put Kosova ka članstvu u EU, sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, vizna liberalizacija, regionalne integracije i dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari