Palma: Ako su mislili da su izborni uslovi loši, što su izašli na izbore 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da izbori nisu pokradeni, kao i da su uslovi za sve bili podjednaki.

On je u intervjuu Novostima postavio pitanje onima koji se, kako je rekao, sada bune, da, „ako su mislili da su uslovi loši, zašto su išli na izbore“.

„Svako ima pravo da radi kako misli da treba. Videli ste koliko je ljudi bilo prvog dana na ulicama Beograda, kasnije su videli ko treba da ih vodi, povukli su se, spalo je to na veoma mali broj ljudi“, rekao je Marković odgovarajući na pitanje kako komentariše tvrdnje opozicije da su izbori pokradeni.

On je dodao da je lista na kojoj je bila njegova stranka, odnosno Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija, osvojila manje glasova nego na prethodnim izborima, pa ne tvrdi da su pokradeni.

„Narodnu volju treba poštovati. A opozicija, odnosno njeni kontrolori, ništa nisu zapisali u zapisnicima, a posle ispalo da su nezadovoljni brojem glasova“, istakao je Marković.

Lider JS je naglasio i da ne odlučuje o tome da li će se izbori u Beogradu ponoviti, ali, kada bi se on pitao, rekao bi da „treba da krene da se radi, ako bi se raspisali izbori, još četiri ili pet meseci bismo izgubili, a ne bi bilo neke veće promene“.

Marković je podvukao da smatra da predsednik SPS Ivica Dačić ne treba da podnese ostavku zbog lošijih izbornih rezultata.

„On je kao ministar inostranih poslova dao maksimum, imao je dobru saradnju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ne možemo da mu nađemo nijednu grešku“, zaključio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari