Palma kupuje lažni ugled u svetu 1Dragan Marković Palma sa saradnicima i srpskim poljoprivrednicima u Kateriniju, izvor: zvanični portal Jedinstvene Srbije

Pitali smo sagovornike iz redova opozicije kako komentarišu predlog da se jedna ulica u grčkom turističkom mestu Paralija nazove po lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi.

Skupština opštine Jagodina, čiji je Marković predsednik, saopštila je da je Konstantinos Koukodimos, gradonačelnik grčkog grada Katerini, na čijoj teritoriji se nalazi Paralija, rekao da će predložiti na sednici Skupštine grada Katerini da jedna ulica ponese Palmino ime i da je siguran da će takav predlog odbornici “jednoglasno usvojiti”.

Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke

Čisto sumnjam da će neka ulica u Paraliji zaista dobiti naziv po Palmi. Pre će biti da je to opet neka priča za zabavljanje sluđenog naroda i opsenu, ili priprema za neki performans u kojem će, na primer, Palma kačiti tablu sa svojim imenom na neki zid u Paraliji, a da ulica formalno neće nositi njegovo ime. Možda izmisle počasni naziv ulice, kao što nepostojeći fakulteti dele zvanja počasnih doktora, ili lažne akademije dodeljuju zvanje počasnih akademika? Ipak, sigurna sam u to da će ta zlosrećna ulica, ukoliko zaista i zvanično dobije naziv po Palmi, vrlo brzo ponovo menjati ime. Predstoji nam vreme u kojem će građani Srbije „obrati“ sve palme sa vlasti, pa će i lokalne vlasti u Kateriniju i Paraliji shvatiti da su pogrešile.

Aleksandar Radovanović, član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana

Ovo je još jedan sloj populizma i suštinski kupovina lažnog ugleda u svetu. To što i u Grčkoj postoji neko ko za novac može da da ulicu nekome kao što je on, ne abolira Palmu od svega onoga za šta je optužen u Srbiji. Na žalost, moraćemo da sačekamo promenu vlasti i oslobađanje pravosuđa, kao bi se sva dela koja mu se stavljaju na teret procesuirala, a on dobio zasluženu kaznu.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke

Ako u Paraliji nemaju nikog značajnijeg po kome bi nazvali ulicu,onda je to za žaljenje. Čudi me, jer grčka istorija, kako ona antička, tako i moderna, obiluje ličnostima koje zavređuju ulicu. Otima mi se tužni smešak kad pomislim da će se, recimo, u Palminu ulicu skretati iz Venizelosove i da će je presecati Aristotelova.

Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret

Možda bolje “Ulica Palminih žrtava”.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari