Palma: Lutovac deo političke pešadije Mila Đukanovića u Srbiji 1Foto: Beta/Branislav Božić

Današnji napadi na ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića, od dela opozicije u Srbiji, još jedan su dokaz da je taj deo opozicije zapravo opozicija Srbiji i srpskom narodu, ocenio je predsednik Skupštinem opštine Jagodina i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

„Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori, od 2008. do 2013. godine, Zoran Lutovac, ni tada, a ni danas, nije zastupao niti zastupa interese države Srbije, u kojoj prima lični dohodak i čiji pasoš poseduje. On i ostatak ostataka dela opozicije u Srbiji su danas politička pešadija Mila Đukanovića u Srbiji“, navedeno je u Markovićevoj pisanoj izjavi.

Marković je konstatovao da su “ jučerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i današnje izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića za najvišu ocenu ne samo srpske, nego i međunarodne javnosti“.

„To su izjave koje ne diraju tuđe, ali štite svoj narod. Tako se ponašaju patriote i mudri državnici. Lutovac i ostali nisu našli za shodno da kritikuju Mila Đukanovića i njegov antisrpski zakon o slobodi veroispovesti, koji prevedeno na srpski znači otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, koja je stvorila državu Crnu Goru“, smatra Marković.

Prema njegovom mišljenju, nije država Crna Gora stvorila Srpsku pravoslavnu crkvu nego obratno. To zna, konstatuje Marković, “ i Papa u Vatikanu i Rimokatolička crkva i Vaseljenska Patrijaršija i Ruska pravoslavna crkva.

Samo to nije jasno Milu Đukanoviću, Zoranu Lutovcu i sličnima“. „Ta Đukanovićeva politička pešadija u Srbiji hoće da bojkotuje izbore u svojoj državi, a odgovaraju im Đukanovićevi izborni uslovi. Što ne pitaju vlast u Podgorici zašto nisu raspisali referendum o priznavanju takozvanog nezavisnog Kosova i oko ulaska Crne Gore u NATO. Ni jedan ni drugi referendum ne bi dobili pozitivnu ocenu građana Crne Gore, a pogotovo ne bi prošao ovaj nakaradni zakon, koji je izazvao proteste građana Crne Gore“, izjavio je Marković, stoji u saopštenju iz njegove kancelarije.

On je zaključio da „ne otima država Srbija nikome ništa, niti dira u bilo koju religiju i njihovu imovinu, niti se meša u unutrašnje stvari bilo koje države“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari