Parandilović pozvao opoziciju iz Niša da budu na jednoj listi 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Novo lice Srbije i grupa građana „Niš, moj grad“ napravili su strateški dogovor o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore, saopšteno je iz NLS.

Kako se dodaje u saopštenju, Miloš Parandilović, predsednik Novog lica Srbije i Branislav Jovanović, odbornik grupe građana „Niš, moj grad“ pozvali su opoziciju na ujedinjenje.

“Dobro je da se cela opozicija nađe na jednoj listi jer se tako stvara referendumska atmosfera za ili protiv ove vlasti. Pokušaćemo da napravimo zajedničku listu, ali to ne zavisi samo od nas. Ukoliko do toga ne dođe, mi smo spremni na samostalan izlazak na lokalne izbore. Ovo je organizacija koja raste. Otvorili smo naše kancelarije u Nišu gde će građani moći da nam se obrate da zajedno rešavamo probleme. Radićemo na jačanju stranačke infrastrukture i verujem da ćemo biti spremni da napravimo dobar rezultat na lokalnim izborima”, rekao je Parandilović.

Dok je Jovanović naveo da se ova grupacija profilisala u prethodnim godinama i da je u vreme dok su oni vršili vlast Niš bio veliko gradilište.

“Ova saradnja je spoj mladosti i iskustva. Izlazimo na teren, razgovaramo sa Nišlijama i uočavamo njihovo nezadovoljstvo trenutnom situacijom u gradu. Ljudi prepoznaju razliku kako je bilo do 2012. godine kada smo mi vršili vlast u gradu, a kako je danas. Sigurni smo da ćemo potpuno spremni dočekati lokalne izbore. Koristim ovu priliku da još jednom pozovem opoziciju da se ujedini, jer je to jedini put do uspeha. Niš je za ovih 12 godina dosta postradao i zaostaje u odnosu na Beograd i ostale razvijenije delove Srbije”, zaključio je Jovanović.

Prethodno danas su pred Policijskom upravom u Nišu predstavnici niške opozicije tražili sastanak sa načelnikom. Tražili su i objašnjenje oko prijava prebivališta, za koje tvrde da utiču na birački spisak.

Narodna poslanica Jelena Milošević kaže da su se obratili zvanično.

„Od 15. do 31. januara, na svakih šest minuta u 43 sekunde se prijavljivao neko na teritoriji grada Niša, ili je neko menjao prebivalište. Odgovor od MUP, PU Niš dobijamo nakon 40 dana. Kada posle 40 dana dobijemo brojke koje su važile pre 40 dana, one su beskorisne, tražimo da MUP radi u skladu sa zakonom“, kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari