Parović: Lavrov donosi Vučiću i poruku od Putina 1Foto: Privatna arhiva

Ministar spojnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji dolazi sutra u Beograd kako bi prisustvovao samitu Pokreta nesvrstanih, koji će biti održan 11. i 12. oktobra, donosi u Beograd i poruku Putina, kaže za Danas predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Mirslav Parović.

Prema njegovim rečima, prema nekim informacijama koje on ima, Lavrov u Beograd donosi i poruku od Vladimira Putina, predsednika Rusije, o tome da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije mora da smiri narastajuće političke sukobe u Srpskoj jer stvari idu ka eskalaciji.

– Pri tome je svima jasno da iza srpsko-srpskog sukoba u BiH stoji lično Vučić koji je razbio Dodikovu koaliciju i izvukao mu neke stranke koje ga sada najglasnije proglašavaju za predsednika svih Srba. Ujedno, Rusija nije zadovoljna time što Srbija ne koristi mogućnosti Rezolucije 1244 u pregovorima oko Kosmeta već postoji spremnost za trgovinu teritorijom zarad opstanka na vlasti – kaže Parović.

Kako dodaje, uz to Rusi donose i projekat izgradnje gasovoda iz Srbije do Banjaluke što će biti najveća investicija u BiH u poslednjih deceniju, a što u sklopu aktuelne energetske krize u svetu predstavlja jedno od najvažnijih političkih i bezbednosnih pitanja.

– Sve poruke koje će Lavrov doneti u Beograd su jako nezgodne za Vučića jer se kose sa američkim interesom na Balkanu i biće gotovo nemoguće balansirati kao do sada i sedeti na više stolica glumeći Tita. I možda je kosmička pravda da se na samitu pokojnih nesvrstanih Vučiću stavi do znanja da je on sitni pijačni prevarant, a ne bilo kakav međunarodni igrač – zaključuje Parović.

Podsetimo, u Republici Srpskoj došlo je do neslaganja oko najave Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BIH, da će RS uskoro povući svoju suglasnost na formiranje institucija na nivou BiH, koje nisu bile predviđene Dejtonskim sporazumom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari