Parović: Pokrenuta je spirala političke krize u Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Još jednom ponavljamo osudu mučkog i kukavičkog napada na jednog od lidera opozicije, Borka Stefanovića. Takođe, pozdravljamo i brzu reakciju države i privođenje dela odgovornih uz apel da se opet države radi ceo slučaj rasvetli do kraja, a svi odgovorni budu drakonski kažnjeni.

Ukazujemo i na to da mi Slobodari već godinama unazad govorimo kako nas podele i referendumske atmosfere „ua ili ura“ neminovno vode ka građanskim sukobima, a da je jedina sigurna brana tome politički pluralizam i snaga institucija. Pokrenuta je spirala političke krize u Srbiji i u takvoj atmosferi vrlo lako se mogu desiti ozbiljni problemi i vlast toga mora biti svesna imajući u vidu da je najodgovornija da obezbedi normalno funkcionisanje društva i države, naveo je Miroslav Parović predsednik Narodnog slobodarskog pokreta.

– Uz sve to apelujemo na lidre dela opozicije u Srbiji da izbegavaju olaku upotrebu reči kao što su fašizam i nacizam. To je ružan manir koji su svojevremeno uveli komunisti kako bi diskvalifikovali pre svega srpske građanske i demokratske krugove, kao i čitav četnički pokret. Naravno da u komunističkim tvrdnjama da je u Srbiji i među Srbima postojao fašizam nije bilo ni grama istine, ali je ta matrica kasnije iskorišćena tokom devedesetih i svi pravi fašisti i nacisti su abolirani, a mi Srbi smo označeni kao genocidni. Podsećamo da su pojedini i tada za režim Slobodana Miloševića koristili termin fašistički, pa je onda na kraju protiv tako označenog režima bilo sve dozvoljeno pa i NATO bombe, rekao je Parović.

Želimo da verujemo kako u nastupu dela opozicije nema namere da se srpski narod i država prikažu kao fašistički, ali se plašimo da će neprijatelji ove države i nas kao naroda upravo iskoristiti to što oni pričaju i onda ćemo opet mnogo veću štetu imati svi mi negoli što će štetu imati vlast.

Prema njegovim rečma, u političkoj borbi niko nema prava da ugrozi državni i nacionalni interes te stoga još jednom apelujem na to da se hitno otpočne proces unutrašnjeg dogovora u okviru kojega ćemo se svi dogovoriti o načinu funkcionisanja srpskog društva u narednom periodu. Ukoliko vlast hitno ne inicira tu vrstu dog ovora, plašimo se da će onda pravila igre i političke teme nametnuti neko sa strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari