Parović: Vlast je javno ponizila Srpsku pravoslavnu crkvu zabranom proslave Uskrsa 1Foto: miroslavparovic.rs

Narodni slobodarski pokret ocenio je danas da je odlukom da policijski čas bude produžen za vreme Uskrsa sprovedena gruba diskriminacija Srba i drugih pravoslavaca i da je vlast Aleksandra Vučića javno ponizila Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

„Ovom antiustavnom i anticivilizacijskom odlukom prvi put od uspostavljanja moderne srpske države vlast ove zemlje je zabranila tradicionalno obeležavanje Vaskrsa, čime je bačena ljaga na celokupnu istoriju i tradiciju našeg naroda i države“, naveo je lider tog pokreta Miroslav Parović.

On je dodao da je time Vučić cinično odbio molbu Sinoda SPC da se omogući prisustvo vernika na uskršnjoj liturgiji i time „pljunuo u lice najvažnijoj instituciji srpskog naroda“.

„Posebno upada u oči gnusna kampanja o tome kako je na ovaj način vlast odabrala zdravlje nacije čime se Crkvi spočitava da je neodgovorna prema građanima. Namerno se pri tome izostavlja istina da su mnoge države u Evropi, pa čak i nama susedne Mađarska i Hrvatska dozvolile prisustvo vernika na Uskrs. Pri tome, ako već pričamo o borbi protiv korone treba navesti podatak da su Hrvatska i Mađarska po svim kriterijumima neuporedivo uspešniji od Srbije, a eto dozvolili su obeležavanje Uskrsa“, naveo je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari