Parović: Vučić dao saglasnost za energetski sporazum sa Kosovom, a sada drami oko tablica 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Pre nekoliko dana Aleksandar Vučić lično je dao saglasnost da se postigne energetski sporazum sa tzv. Republikom Kosovo. Tim potezom Srbija je ostala bez potraživanja vrednih desetine milijardi evra, a preostali srpski narod na severu Kosmeta je još dublje gurnut pod integritet privremenih institucija u Prištini. Sada pak kako bi to prikrio, po starom običaju, Vučić diže dramu i priča infantilne priče o tome da će Srbi biti proterani zbog registarskih tablica”, kaže za Danas dr inž. Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Napominje da bi to bio jedini slučaj u istoriji gde se proterivanje desilo zbog registracije automobila, a već je više puta viđen scenarijo po kojem se ljudi raseljavaju onda kada su im uskraćeni osnovni resursi za život, recimo električna energija.
“ Ujedno, Vučić je prvi i do sada jedini lider u istoriji čovečanstva koji je za zelenim stolom prepustio teritoriju na kojoj se nalazi vredan energetski resurs i nikakvih tajnovitih pet država iz Afrike, koje žele da povuku priznanje nezavisnosti takozvane Republike Kosovo, ne menjaju tu činjenicu”, ističe Parović.

On smatra da je krajnje vreme da Aleksandar Vučić prestane da bude glumac koji svako malo izvodi melodrame i da ako je uopšte u stanju počne za promenu malo da bude državnik.

„U konkretnom slučaju, jedino politički racionalno je da se povuče saglasnost Srbije sa mape puta o postizanju energetskog sporazuma, kao i da se prekinu sve aktivnosti u kojima posreduje SAD, vezano za rešavanje konačnog statusa jezera Gazivode“, zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari