Parović: Vučić je Amerikancima obećao rudnike litijuma u Srbiji 1foto FoNet/Aleksandar Barda

“Svoj boravak u Nujorku, Aleksandar Vučić je iskoristio da tamošnjim lobističkim grupama ponudi još neki državni resurs u zamenu za podršku da ostane na vlasti. Tako je uprkos većinskom stavu građana Srbije, kao i stavu nadležnih državnih institucija obećao da će kompanije iz SAD moći da otvore nekoliliko rudnika litijuma u našoj zemlji”, napominje dr Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Parović kaže da će po modelu održavanja gej parade sada i rudnik litijuma biti sproveden do doline Jadra uprkos ukinutom prostornom planu i svemu onome što je izrečeno kako bi se pobunjeni građani sklonili sa ulica.

“Zbog toga je važno da čitava opozicija, bilo parlamentarna bilo vanparlamentarna, čvrsto stane iza narodne inicijative koji je sprovela organizacija „Kreni promeni“ i da se izvrši snažan pritisak da na redovnom zasedanju Narodne skupštine ta inicijativa bude usvojena. Očuvanje prirodnih resursa i njihovo održivo korišćenje moraju biti jedan od prioriteta najšireg mogućeg društvenog i političkog okupljanja ,jer tu ne postoje ideološke razlike”, ističe lider Narodnog slobodarskog pokreta.

Tu je, kako kaže , stvar čista.

“Sa jedne strane je budućnost naroda, sa druge strane finasijski interesi multinacionalnih kompanija i Aleksandra Vučića kao njihovog izaslanika za region Zapadnog Balkana.”, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari