Pastor posle sastanka sa Vučićem: SVM želi da bude deo vladajuće većine 1Foto: J. Z. T.

Vršilac dužnosti predsednika Saveza Vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da su na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarali o tome da ta stranka želi da bude deo vladajuće većine, ali da nisu razgovarali o tome koje bi funkcije SVM želeo da ima.

Pastor je rekao novinarima posle konsultacija da Vučić nije saopštio ko bi mogao da bude mandatar.

„Mislim da to nije ni prirodno, pošto još nije završio konsultacije sa svim listama koje su ušle u Narodnu skupštinu“ rekao je Pastor.

Pastor je novinarima rekao da su s Vučićem su razgovarali o infrastrukturnim projektima i o tome kako SVM vidi razvoj Srbije i unutar nje pokrajine Vojvodine.

„SVM želi da bude deo vladajuće većine kako je to bio godinama i da nastavimo saradnju da bismo ostvarili svoj program“, rekao je Pastor.

Istakao je da je nivo na kojem su bili predstavljani poslednjih osam ili devet godina, bio delotvoran za pripadnika mađarske nacionalne manjine.

„To je bilo na nivou državnih sekretara u Republici, a što se tiče Pokrajine, o tome ćemo posebno razgovarati“ rekao je Pastor istakavši da je za tu stranku najvažnije da ostvaruje svoj program.

Naveo je da su Vučiću ostavili primerak nacrta koalicionog sporazuma koji je sastavio SVM i o kojem će razgovarati sa SNS-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari