„Patkica“ potopila DS ispod cenzusa

Šta je uzrok lošem rezultatu liste "Da oslobodimo Beograd", čija je okosnica bila Demokratska stranka

Ostavite komentar


  1. Pre će biti da su DS i Beli potopili Patkicu ispod cenzusa, dva loša ubiše Miloša!

  2. Za loš rezultat kriva Patkica, odnosno Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, koja im je oduzela deo glasova. A možda je kriv labud ili nešto drugo od labuda zato što to labud ima o oni nemaju.Zapravo i nemaju jer ne mogu da priznaju sami sebi da su potrošeni kao onsj meki žuti papir, kao papirna maramica ili kao loš mali hotelski sapun. Kako nisu učili koliko treba, nisu znali da se sva tela na toploti šire a jedino se ČVARAK na toploti skuplja. Tako su se i oni na toploti sčvarili i otopili , a od njih je ostala samo mrvica koja je propala kroz onu malu rupicu sita.

  3. Evolucija demokratije. Ideja je vodilja, za nju se ne moze boriti iz kancelarija i trgovati njome. Jedno vreme – jedni ljudi, drugo vreme drugi ljudi.

  4. Žao mi je što je stranka za koju sam glasao od kada sam dobio pravo glasa ovako propala. Te gluposti o jakoj infrastrukturi itd su samo besmislene priče onih koji ne žele da vide realnost. Da se nisu osvestili i da neće, govori kukavički stavovi Šutanovca i Božovića – ona stara priča da analiziramo ali smo spremni na odgovornost. Tako se ne ponaša, za ovakav ezultat ide odmah ostavka svih u kampanji i to bezuslovna. Prosto, to je moralni čin. Očigledno je da mi bez njih možemo i te kako ali da oni nemaju svoj integritet i profesiju pa moraju da uzurpiraju bilo kakve pozicije. Dokle god se ne prekine sa demagogijom i dokle god ne dođu potpuno, ali potpuno drugi ljudi, neće se oporaviti, ako se oporave uopšte. Eto uspeli ste lupeži da od gotovog napravite veresiju i natrovalite nam ove iz SNSa na glavu. Uživajte sada.

  5. ДС је запамћена по корупцији, Шутановац исто тако, шта још хоће? Истрошени, корумпирани, нафатирани, без идеја, без снаге, без муда, без веродостојности … Губите се!
    Не давимо Београд је могао, да није вас, да прође цензус, то је једина штета. Млади људи који треба још неколико ствари да науче (култура и језик, нпр). Следећи пут гласам за њих.

  6. DS su mnogi napustili i postali „slobodni strelci“. DS je ostao olicenje jedne lose vladavine, nakon petog oktobra 2000. godine, i narod im ne moze zaboraviti sve obmane i osiromasenje. Oni su simbol kriminala iz tog perioda, a na ovim izborima umesto da se rese krimilaca oni im dali prostor. Sa takvima nema rezultata. Umorni, izraubovani i kompromitovani kadrovi da sto pre odu iz stranke, ako ce pokusati da grade nesto bolje u buducnosti. Ne bude li tako bolje da ugase stranku, dok je pojedinci nisu dokrajcili. Licno mislim da su oni gotovi i da ce od njih ostati samo veliki novcani dugovi.

  7. Zaboravljeno je šta su DS i ostali zatekli 2000. godine. Zaboravljeno je da su isplaćene zaostale penzije, da je u nekoliko normalizovano funkcionisanje države posle silnih godina ratova, inflacije, firmi koje nisu radile a radnici dolazili na posao…. Zaboravljeno je da su sadašnji nosioci vlasti, SPS i SRS u SNS kostimu – glavni akteri RATOVA i hiperinflacije ’90- tih godina!
    E sad, u svakom žitu ima kukolja, pa tako i u DS. Mislim, naravno, na korupciju i profitere. Ali, DS – u su „prikačeni“ svi, i Dinkić i ostali koji nisu nikad bili članovi DS. Dovoljno je bilo da BOG u vidu AV za sva zla koja su se u Srbiji dešavala poslednjih skoro 30 godina okrivi DS i ovaj narod mu veruje!
    Sve ovo pišem kao pasivan član DS-a. A pasivna sam upravo zato što, uz sav ovaj uvod, mislim da je sadašnje rukovodstvo, pre svega Šutanovac, nisu uradili ništa da stranku osveže i ojačaju. Zadovoljni su samim sobom i misle da je to dovoljno. Ja sam u „unutrašnjosti“ Srbije i po ovdašnjem stanju, opštinski odbori van Beograda „centralu“ ne interesuju do parlamentarnih izbora. Sada je to još drastično izraženije nego pre pa valjda odbori funkcionišu više kao grupe nepopravljivih entuzijasta, što je još gore, kao grupe istrošenih sitnih političara koji tako ubijaju vreme…
    Dakle, uz svu prljavštinu od strane SNS-a, za ovakav debakl gde DS prvi put od uvođenja visestranačja nema odbornike u gradskoj Skupštini, ostavke su morale biti podnete u nedelju uveče, a onda probati da se izvuku pouke i iz pepela podigne stranka dostojna svog imena i istorije.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 10

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.