"Jedini novac koji se troši je državni novac i to u svrhe opstanka režima na vlasti": Sagovornici Danasa o Vučićevoj izjavi da opozicija troši milione za svrgavanje vlasti 1Foto: print screen Hepi

Kao i u prethodnim izbornim kapanjama i u ovoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić plasira narativ o opoziciji koja ulaže milione evra da sruši vlast. Ko su tačno ti domaći tajkuni i strane sile kojima je u interesu da ruše aktuelnu vlast i u te svrhe ulože milione evra, Vučić je samo uopšteno pričao u svom gostovanju na Hepi televiziji u emisiji Dobro jutro, Srbijo, ne precizirajući o kome je tačno reč.

U svom izlaganju spomenuo je između ostalog, i status kao i međunarodno priznanje Kosova, i izneo sopstvena predivđanja o tome da će se cela opozicija ujediniti posle izbora kako bi ”došli do novca iz državne kase”.

Programski direktor NVO Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić, upitan da komentariše ove Vučićeve navode, za Danas kaže da možda zaista postoje sile kojima je u interesu smena vlasti u Srbiji, na šta predsednik aludira ovom izjavom.

Takođe navodi da, uprkos predsednikovoj izjavi, na osnovu izveštaja sa susreta između zvaničnika Srbije i zvaničnika iz SAD, EU, Kine i Rusije se pre može izvući baš suprotan zaključak.

A komentarišući izjavu predsednika Vučića, profesor Fakulteta političkih nauka i kandidat za poslanika na listi „Srbija protiv nasilja“  Đorđe Pavićević kaže za Danas da „bi bilo dobro da takav novac postoji, jer bi se mogao upotrebiti u dobre svrhe“.

„Nažalost, jedini novac koji se trenutno troši jeste državni novac, iz budžeta, i to u svrhe opstanka režima na vlasti“, dodaje Pavićević.

Pavićević ukazuje na nedavna istraživanja CINS-a i BIRN-a, koji pokazuju „na koji način se novac iz budžeta preliva licima povezanim sa Srpskom naprednom strankom.“

Rekao je da su tu spomenute mnogo veće sume, „a gde taj novac ide je pitanje na koje bi predsednik mogao da odgovori“.

"Jedini novac koji se troši je državni novac i to u svrhe opstanka režima na vlasti": Sagovornici Danasa o Vučićevoj izjavi da opozicija troši milione za svrgavanje vlasti 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari