Pavle Grbović o plakatu na kome mu je montirana ustaška uniforma: Svako neka radi svoj posao 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Pavle Grbović, poslanik i predsednik Pokreta slobodnih građana, komentarisao je i podelio fotografiju plakata na kome je prikazan u ustaškoj uniformi iz Drugog svetskog rata.

Uz fotografiju plakata na kojoj je montaža njegovog lika u ustaškoj uniformi, Grbović je na platformi Iks (bivši Tviter) podelio i svoj odgovor:

„Kada nekoga javno prestavljaš kao ustašu i stavljaš mu u usta reči koje nije izrekao, onda cilj nije da ga politički diskredituješ već da mu direktno ugroziš bezbednost.

To jeste veoma opasno, ali ako neko misli da će na taj način da obeshrabri sve slobodne ljude u Srbiji grdno se vara.

Ponavljam, strah od življenja u ovakvom brlogu je veći od straha za takvim životom. Želja za normalnošu je jača od svakog straha.
Vera da smo sposobni da se izborimo za tu normalnost je jača od bilo kakvih pretnji.

I zato neka svako radi svoj posao. Oni neka mrze i targetiraju, mi ćemo da se borimo za normalnu Srbiju, a građani će odlučiti kakva Srbija im je prihvatljivija za život“.

Plakati, koliko je poznato, referišu na Grbovićevo gostovanja na Novoj S, neposredno nakon događanja u selu Banjska na Kosovu.

Iz tog gostovanja je, kako je Grbović sam objavio, istrgnuta njegova izjava iz konteksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari