Pavle Grbović ponovo izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Na današnjoj sednici skupštine Pokreta slobodnih građana ponovo je za predsednika izabran Pavle Grbović, dok će funkciju potpredsednika u naredne četiri godine obavljati Anna Oreg i Aris Movsesijan. Takođe je izabrano i novo rukovodstvo organizacije i usvojen izveštaj predsednika o nedavno održanim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

-Izabrano je novo predsedništvo PSG, a odlukom većine delegata izabrani su i predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar i internacionalni sekretar. Delegati sa područja Beograda i Vojvodine izabrali su i rukovodstvo beogradskog i pokrajinskog odbora. Takođe, članovi PSG mlađi od 35 godina izabrali su Jelenu Banjac za predsednicu Mladih PSG, kao i članove Odbora Mladih- navedeno je u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

U saopštenju se dalje navodi da je skupština potvrdila i punu posvećenost očuvanju koalicije Srbija protiv nasilja, koju vide kao preduslov za fer izborne uslove i za još bolje rezultate na predstojećim izborima.

-Zaključeno je da u našem društvu postoji snažna potreba za političkom strankom koja će predstavljati stabilan oslonac za sve građane koji dele viziju građanske, evropske, demokratske i sekularne Srbije zbog čega je osnovni zadatak naše organizacije u budućnosti rad na jačanju infrastrukture i veća posvećenost kadrovskoj politici- poručuju iz PSG-a.

Dovršen je i proces ujedinjenja Pokreta slobodnih građana sa Građanskom demokratskom partijom i inicijativom “Banat je u pravu” koji će u budućnosti nastupati pod jedinstvenim brendom Pokreta slobodnih građana.

U susret lokalnim izborima očekuju proširivanje kruga organizacija sa kojima planiraju stratešku saradnju kako bi se sprečilo rasipanje glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari