Pavlović (Narodna stranka): Đilas neka zove Vučića za beogradske izbore, a ne opoziciju 1Miloš Pavlović Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da bi predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas trebalo da pozove predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u vezi sa raspisivanjem beogradskih izbora, „jer je Vučić taj s kim je razgovarao i dogovarao se o izborima, a ne opozicija“.

Pavlović je za list Nova, povodom poziva Đilasa opoziciji da se izjasni da li želi izbore na proleće u Beogradu, rekao da „niko nema tapiju da poziva bilo koga da se izjašnjava o stvarima o kojima smo bili poprilično jasni u javnosti i svojim medijskim nastupima“.

Pavlović je istakao da se Narodna stranka do sada „više puta javno i jasno izjasnila“ da se sprema za beogradske izbore kao da će biti sutra.

„Ne postoji nijedan racionalan činilac na osnovu kojeg bismo mogli da izvedemo zaključak kada će biti beogradski izbori“, rekao je Pavlović.

Pavlović je povodom najave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će vrtići i udžbenici za osnovne i srednje škole biti besplatni i da će ti troškovi biti pokriveni iz gradskog budžeta rekao da se Narodna stranka još u prošlom sazivu gradskog parlamenta zalagala da udžbenici budu besplatni.

„Grad ima novca za ovakve stvari, posebno ako se odustane od kardinalnih i preskupih investicija poput gondole, jarbola, nepotrebne fontane, novogodišnje jelke i slično. Pitanje je zašto je ova odluka doneta tek sada i šta se to promenilo pa je vladajuća koalicija u Beogradu napravila ovakav zaokret po ovako važnom pitanju“, dodao je Pavlović.

Naveo je da je očigledno reč o „odluci koja je posledica rejtinga vladajuće stranke u Beogradu“.

„Do sada je bilo važnije da se obezbedi novac za nepotrebne investicije poput jarbola i gondole. Jedan od motiva ove odluke jeste i pokušaj unapređenja rejtinga Šapića, kako bi se što bolje pozicionirao unutar SNS-a“, rekao je Pavlović.

Pavlović je naveo je predloženi gradski budžet „isključivo predizborni, a nikako razvojni“, i da je nerealan i neostvariv.

„Ako je predizborni, to ne znači da će izbori biti uskoro. U budžetu je predviđen plan prihoda u iznosu od 172 milijarde dinara, a prihodi grada su planirani u iznosu koji je za gotovo 50 milijardi dinara veći u odnosu na zaista ostvarene prihode u 2019. godini, 2020. godini i 2021. godini, pa je nejasno gde gradska vlast misli da ostvari prihod od čak 50 milijardi dinara, koje nije ostvarila ni u poslednje tri godine“, rekao je Pavlović.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Pavlović je dodao da je za 2022. godine bilo planirano ostvarenje prihoda od 144 milijarde dinara, a da je 30. septembra bila svega 101 milijarda dinara, pa je nerealno očekivati da prihodi pređu iznos od 130 milijardi.

„To ukazuje da je budžet finansijski nerealan i predstavlja lažnu i neostvarivu projekciju i da je potpuno nerealno finansijski planiran“, zaključio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari