Pavlović (NS): Prodaja Sava centra je pljačka u režiji gradske vlasti 1Foto: Narodna stranka

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je prodaja Sava centra za 17,5 miliona evra, odnosno za 175 evra po kvadratnom metru, još jedna pljačka gradskog budžeta u režiji vlasti, jer je prodaja obavljena na nameštenom tenderu unapred određenom kupcu po unapred određenoj minimalnoj ceni, koja je daleko ispod tržišne.

„Navodi o obavezi kupca da uloži novac u Sava centar su čist spin gradske vlasti, koja javnosti hoće da predstavi kako je cena objekta 17,5 miliona evra plus 50 miliona evra investicija za renoviranje, a tih 50 miliona evra nemaju nikakve veze sa kupoprodajnom cenom“, rekao je Pavlović.

Pavlović je precizirao da će „Delta“, koja je kupila Sava centar, eventualno uložiti 50 miliona evra u svoju imovinu, a ne gradsku, jer će Sava centar postati vlasništvo te kompanije u trenutku kada zaključi ugovor i plati 17,5 miliona evra.

„Grad nema na raspolaganju odgovarajuće mehanizme, pa je moguće da se ništa neće dogoditi i ako kupac ne investira 50 miliona evra“, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da je „projekat prodaje Sava centra počeo je 2019. godine“, kada je gradska vlast stvorila zakonski okvir za prodaju po ceni nižoj od tržišne.

„Prošlog leta izmenjena je Odluka o načinu i postupku prodaje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Beograda. Tada je omogućeno smanjenje prvobitne cene na ispod 80 odsto ako objekat ne bude prodat na prvoj licitaciji, odnosno na 60 odsto ako ne bude prodat ni u drugom pokušaju. Tako je Sava centar prodat za 17,5 miliona evra, a na sličan način prodata je i Beograđanka“, rekao je Pavlović.

Pavlović je podsetio da je početna cena Sava centra je bila ispod tržišne vrednosti, a onda je ta cena spuštena na 60 odsto, odnosno na 175 evra po kvadratnom metru.

„To ni iz daleka ne odgovara tržišnoj ceni kvadratnog metra na toj lokaciji u Novom Beogradu“, zaključio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari