Petar Đurić nakon privođenja: Tužilac cenzurisao svaku političku reč u mom iskazu, policajcu naredio da ga pocepa 1Foto: N1

Predsednik udruženja građana „Pokret Ćale ovo je za tebe“ Petar Đurić kaže za Danas nakon privođenja da je priveden uz otimanje telefona, kao i da je tužilac „cenzurisao svaku političku reč“ u njegovom iskazu.

Građane i poziva na performans u 13 časova kod Palate pravde.

– Emotivno je bilo sve ovo za mene. Uhapšen sam uz otimanje telefona. Nisu hteli da mi kažu zašto me tačno privode, samo su mi bili rekli: “znaš ti šta si pisao”. Tek kasnije su mi rekli da sam privreden zbog mog tivta da je predsednik Srbije kriminalac. On jeste kriminalac i to svi znamo, ali je veoma nejasno zašto sam je jedina osoba koja se zbog te tvrdnje hapsi, kaže on.

Smatra da je ovo jasno politički proces, kao i da mu je, kako kaže, obećano da će voditi krivični postupak zbog njegovog slobodnog mišljenja.

– U prisustvu svog advokata Čedomira Stojkovića dao sam izjavu, ona je uneta u belešku ali je onda tužilac tražio da se izjava promeni. To je nečuveno. Tužilac je cenzurisao svaku političku reč u mojoj izjavi i time je on jasno otkrio za koga i po čijem nalogu radi. Da on ne radi po normi zakona već po nalogu Andrićevog venca, kaže naš sagovornik.

Navodi i da njegovom advokatu Čedomiru Stojkoviću koji je, kaže, došao odmah po njegovom pozivu, sat vremena dali da dođe do njega. Za to vreme, tvrdi, na njega su se drali i govorili mu da može da da izjavu bez advokata, kada je već bez advokata tvitovao.

– Unosili su mi se u lice, pretili, ali ja sam bio kategoričan da neću da dajem bilo kakvu izjavu bez svog advokata. Tek kada je adovokat Stojković zapretio da će da organizuje medije ispred SBPOK i druge akcije, njega su pustili da uđe. Dao sam izjavu u prisustvu advokata da svi znaju da je predsednik kriminalac i da sam zato to napisao, ali potom je intervenisao tužilac telefonom i naredio policiji da tu izjavu  pocepa i na sačini novu gde će pisati samo sirovo izjašnjenje na tvit, tvrdi.

Kaže i da je i dalje šokiran razlozima privođenja.

– Ovi se može desiti svima, I kako Vučućeva moć bude opadala dešavaće se svima, I ja sam siguran da će to biti naša budućnost. Zato, svi za jednog I jedan za sve – sutra branimo, ne mene, već princip da niko ne sme da se privodi zbot političkog stava, kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari