Petković: Angažovanje glavnog komandanta KFOR-a bilo od neprocenjivog značaja 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je tokom nedavne situacije na Kosovu, od neprocenjivog značaja bilo angažovanje glavnog komandanta Kfora, mađarskog general-majora Ferenca Kajarija.

„Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Ferencu Kajariju koji je na čelu Kfora i koji je u ovim teškim danima pokazao veliku podršku i razumevanje za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana i lično se angažovao na smirivanju tenzija“, rekao je Petković tokom sastanka sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom.

Petković je danas, kako se navodi u saopštenju te Kancelarije, primio Pintera u oproštajnu posetu i zahvalio mu se na podršci i razumevanju za poziciju srpskog naroda, posebno na Kosovu.

On je naglasio i da je Pinter svojim angažovanjem u Beogradu dao „nemerljiv doprinos“ izvanrednim odnosima Srbije i Mađarske, kakvi su danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari