Petković: Da se u Prištini uzdrže od spekulacija o dešavanjima u Zubinom Potoku 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Mertohiju Petar Petković apelovao je na „sve aktere u Prištini“ da se uzdrže „od neodgovornih i nepouzdanih spekulacija o dešavanjima“ u Zubinom Potoku.

Petković je na Tviteru povodom navoda da su u poslednja tri dana zabeležena četiri napada na službenike kosovske policije na severu Kosova, napisao da spekulacije o tome „mogu da ugroze stabilnost na terenu“.

„Orkestrirani napadi na Srbe i zvanični Beograd i to pre završetka istrage, dovode u pitanje motiv ovih događaja“, naveo je Petković.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti objavili su prethodno danas da su se u poslednja tri dana u severnom delu Kosova dogodila četiri napada na službenike kosovske policije, u kojima je korišćeno razno oružje i oruđe.

Mehmeti je saopštio da su u prvom napadu policajci naišli na metalne ježeve koji služe za oštećenje guma na vozilima, u da su u drugom napadnuti kamenicama.

Rekao je da se u trećem slučaju čulo četiri-pet rafala, oko 30 metaka, dok su „u četvrtom korišćene ručne bombe i automatska puška AK 47“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari