Petković: Formiranje ZSO neophodnost i uslov opstanka srpskog stanovništva 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je Zajednica srpskih opština neophodnost i uslov opstanka srpskog stanovništva u pokrajini i da je najsnažniji argument u prilog tome nasilje prištinskog režima na čijem je čelu Aljbin Kurti.

Petković je u saopštenju ocenio da je problem moguće rešiti samo suštinskom promenom odnosa Prištine prema dijalogu i postignutim sporazumima.

Petković je napisao da je „razumljiv Kurtijev otpor zahtevima da se Zajednica srpskih opština formira u skladu sa nadležnostima koje joj pripadaju, prema dogovorima postignutim u Briselu, jer ona je upravo i zamišljena kao sredstvo odbrane od samovolje i šovinizma albanskih političara u Prištini“.

„Ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština, posebno ne u trenutku kada se na Srbe i njihovu decu gotovo svakodnevno nasrće i puca, i posebno ne od čoveka koji je glavni inspirator i ideolog tog nasilja“, ukazao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari