Petković: Izjava Vigemarka je skandalozna 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je primarni zadatatak Euleksa stvaranje vladavine prava na Kosovu, a da šef te misije Lars Gunar Vigemark ne zna ni gde je Dejan Pantić, bivši policajac iz Kosovske Mitrovice, koji je uhapšen na Jarinju. Petković je na Tviteru napisao da je izjava Vigemarka skandalozna.

„Primarni zadatak misije Euleksa na Kosovu je stvaranje vladavine prava, a šef Euleksa Lars Vigemark ne zna ni gde je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je video advokata, ni da li je video porodicu, ni da li je primio lekove? Skandalozno“, naveo je Petković.

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark izjavio je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

„Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Dostavili smo lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali da budu predati Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je“, rekao je Vigemark.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari