Petković: Jedini odgovoran za krizu na severu Kosova je Aljbin Kurti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je jedini odgovoran za krizu na severu Кosova (premijer Kosova Aljbin) Кurti, koji je do nje doveo svojim jednostranim akcijama i kršenjem Briselskog sporazuma.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da je Kurti to uradio „sa ciljem da pred lokalne izbore, iza snajpera i suzavca sakrije katastrofalne učinke svoje vlasti, u koje se ubraja i preko 100 incidenata i napada na Srbe od početka godine“.

„Samo zahvaljujući odgovornim, mirnim i staloženim reakcijama srpskog naroda, mi danas nemamo incidente na prelazima, jer Кurtijevi specijalci čine sve da agresora predstave kao žrtvu. Međutim, spremnost na dijalog se ne pokazuje dugim cevima, snajperima i oklopnim vozilima. Zato njegove današnje poruke da je Beograd odbio razgovore u Briselu predstavljaju brutalni falsifikat i izvrtanje činjenica“, rekao je Petković.

Petković navodi da je o slobodi kretanja razgovarano u okviru dijaloga predstavnika Beograda i Prištine 8. septembra u Briselu, ali da je on „svaki put od dogovora bežao“, dok bi sada „da nametne jednostrana rešenja kao polazni okvir za pregovore“.

„Beograd je uvek isticao da je spreman za dijalog i razgovor, ali razgovor ne može da se odvija dok traje ogoljena primena sile specijalnih jedinica ROSU na severu КiM i dok Priština zabranjuje i skida srpske registarske tablice, gazeći i iskrivljeno tumačeći delove sporazuma“, kazao je Petković.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Petković: Jedini odgovoran za krizu na severu Kosova je Aljbin Kurti”

  1. Najodgovorni je Vucic sa prevarantima sa Srpske liste koji su clanovi vlade kosova i podrzavaju Kurtija.

  2. Mislio sam da posle Djurica je teško naći takvog poltrona, kad duplikat, replika originala čudo nevidjeno

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.