Petković o obeležavanju kosovske nezavisnosti u Beogradu: Čista provokacija, ne postoji Kancelarija, nego samo oficir za vezu 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je povodom informacije da je u Beogradu u Kancelariji za vezu Prištine obeležena 15. godišnjica nezavisnosti Kosova, izjavio da je reč o čistoj provokaciji i da ne postoji Kancelarija za vezu već samo oficir za vezu.

Ovde je reč o čistoj provokaciji Prištine. Po Sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU“, napisao je Petković na Tviteru.

Prema njegovim rečima, taj skup je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje prištinski oficir za vezu i to ne može biti zvanično.

Povodom objave predsednika pokreta Dveri Boška Obradovća da je vlast dozvolila proslavu i da to predstavlja rušenje ustavnog poretka, Petković je naveo da su se neki, poput Obradović, obradovali tom događaju kako bi mogli da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

„Čista zloupotreba i bezobrazluk i srpske opozicije i Prištine. Ponovo su na istom zadatku“, dodao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari